Archive for the ‘02MP Malaysia’ Category

Audienţa Formulei 1 în România: 41% femei!

Tuesday, April 7th, 2009

Ora mai accesibilă europenilor a făcut ca Marele Premiu al Malaysiei să fie mai urmărit de români decât cel al Australiei. 230.000 de români (cu 35.000 mai mulţi) s-au uitat la cursa întreruptă de ploaie, în medie, duminică între orele 12 şi 14, adică 2 puncte de rating şi 9,2% share pe publicul “all urban”.  TVR n-a fost însă lider de piaţă, Pro TV având pe acelaşi interval orar un rating de 2.4 şi un market share de 11. TVR a fost însă lider pe intervalul orar respectiv pe publicul masculin. 136.000 de bărbaţi au urmărit cursa, adică rating 2.4 şi share 11%, faţă de 2,3 Pro TV şi 10,2 share. Cea mai interesantă informaţie mi se pare însă alta: 136.000 de bărbaţi din totalul de 230.000 reprezintă doar puţin peste jumătate, mai exact 59%! Adică femeile reprezintă 41% din publicul de Formula 1! Pentru mine e o surpriză. Vouă cum vi se pare?

Galerie FOTO: best of Malaysia 2009!

Sunday, April 5th, 2009

Super galerie FOTO, cursa din Malaysia, sursa EPA:

Brawn GP pluteşte perfect

Brawn GP pluteşte perfect

(more…)

Cum a ajuns Heidfeld pe locul 2

Sunday, April 5th, 2009

Aşa cum bănuiam şi în comentariul live al cursei nebune de la Sepang, Heidfeld a ajuns pe locul al doilea la final datorită intrărilor la boxe.

Heidfeld, locul 2 la Sepang

Heidfeld, locul 2 la Sepang

Concret: când s-a văzut prima dată că ploaia e iminentă, majoritatea piloţilor a trecut pe pneuri de ploaie. Acestea s-au uzat repede, dat fiind că ploaia a rămas mai mult la stadiul de stropi, doar în anumite zone plouând mai serios. Aşa că majoritatea piloţilor a intrat din nou la boxe, pentru a trece pe pneuri intermediare. Heidfeld a rămas cu alegerea iniţială, iar când a început potopul a fost avantajat, ceilalţi fiind din nou nevoiţi să schimbe pneurile, ocazie cu care germanul a avansat mult în clasament. Explică Heidfeld “himself”:

(more…)

Comentăm LIVE: Nebunie la Sepang! Cursă oprită de ploaie, Button învingător, ia jumătate de puncte!

Sunday, April 5th, 2009

CURSA OPRITĂ DE PLOAIE! NU SE MAI REIA! BUTTON ÎNVINGĂTOR! SE VOR ACORDA DOAR JUMĂTATE DE PUNCTE PENTRU CĂ NU S-A TERMINAT 75 LA SUTĂ DIN CURSĂ!

Cursa oprită de ploaie în Malaysia

Cursa oprită de ploaie în Malaysia

PUNCTELE ACORDATE:

1. BUTTON 5 puncte, 2. HEIDFELD 4 puncte, 3. GLOCK 3 puncte, 4. TRULLI 2,5 puncte, 5. BARRICHELLO 2 puncte, 6. WEBBER 1,5 puncte, 7. HAMILTON 1 punct, 8. ROSBERG 0,5 puncte

FERRARI NU IA DIN NOU NICI UN PUNCT. Clasamentul este conform formula1.com, este provizoriu şi nu ar fi exclus să mai apară modificări, aşa cum au fost deja

Revin mai târziu cu comentarii, până atunci AŞA AM TRĂIT LIVE CURSA ŞI AM COMENTAT-O ÎMPREUNĂ:

(more…)

Brawn, iarăşi rapid, iarăşi greu

Saturday, April 4th, 2009

Începând din acest sezon, FIA publică greutăţile monoposturilor după calificări, cele din Malaysia le găsiţi aici. Implicit, asta ne spune cât de mult combustibil au avut şi, astfel, cu cât vor pleca în cursă, deci cum îşi vor face strategiile. În mod normal, în funcţie de lungimea şi tipul circuitului, 10 kg de combustibil ţin pentru 4-5 tururi, în timp ce 10 kg de combustibil încetinesc monopostul cu aproximativ 0,3 secunde pe tur. Greutatea minimă a monopostului, cu pilotul inclus, este, conform regulamentului 605 kg, la care se adaugă opţiunea pentru KERS şi combustibilul.

Button pleacă în cursă cu rezervorul "plin"

Button pleacă în cursă cu rezervorul "plin"

(more…)

Hamilton: “Suntem exact unde ne aşteptam!”

Saturday, April 4th, 2009

Poate părea şocantă această declaraţie după încă un dezastru McLaren, acum în calificările Marelui Premiu din Malaysia. Afectat probabil şi de scandalul “lie-gate”, care i-a anulat în afara “terenului” prestaţia până la urmă spectaculoasă la Melbourne, Hamilton a explicat că poziţia a 12-a la start nu-l surprinde.

Nimic nu s-a schimbat. Suntem exact unde ne aşteptam să fim. Monopostul nu pare rău, dar pur şi simplu nu e capabil să producă viteză în viraje

Lewis Hamilton, McLaren, la BBC

Monopostul lui Hamilton arată bine, dar stă prost şi în Malaysia

Monopostul lui Hamilton arată bine, dar stă prost şi în Malaysia

Cine va câştiga la Sepang?

 • Button (55%, 606 Votes)
 • Raikkonen (17%, 191 Votes)
 • Hamilton (8%, 85 Votes)
 • Massa (5%, 60 Votes)
 • Alonso (4%, 42 Votes)
 • Kubica (3%, 34 Votes)
 • Barrichello (3%, 30 Votes)
 • Vettel (2%, 27 Votes)
 • Trulli (1%, 10 Votes)
 • Alt pilot (1%, 9 Votes)
 • Rosberg (1%, 7 Votes)

Total Voters: 1,101

Loading ... Loading …

Mişcarea Brawniană continuă: Button în pole, Ferrari şi McLaren dezastru!

Saturday, April 4th, 2009
Cei trei muşchetari ai calificărilor din Malaysia: Vettel, Button şi Trulli

Cei trei muşchetari ai calificărilor din Malaysia: Vettel, Button şi Trulli

Calificările Marelui Premiu al Malaysiei vin să confirme starea actuală a “naţiunilor” în Formula 1. Brawn GP a făcut încă o demonstraţie de forţă extraordinară, în timp ce Ferrari şi McLaren şi-au mărit degringolada pe care o parcurg.

Echipă renumită pentru profesionalism, Ferrari a dat-o cel mai rău în bară încă din prima parte a calificărilor. Responsabilii echipei l-au oprit pe Massa la boxe deşi ar mai fi putut face măcar un tur rapid, convinşi că timpul este suficient pentru a se califica. Dar, surpriză (pentru ei), n-a fost! Şi Massa a urmărit la televizor cum îl depăşesc ceilalţi şi el rămâne pe locul al 16-lea! Nici Raikkonen n-a rupt gura târgului, deşi a ajuns până în ultima parte a calificărilor. S-a oprit pe un dezamăgitor loc 9, îmbunătăţit în 7 doar de penalizările lui Vettel şi Barrichello.

(more…)

Calificări MP Malaysia – Button de neoprit! Gafă incredibilă Ferrari, Massa pe 16!!! McLaren fără pilot în Top 10!

Saturday, April 4th, 2009

Grila de start, ţinând cont de penalizări:

1. Button          2. Trulli

3. Glock            4. Rosberg

5. Webber        6. Kubica

7. Raikkonen   8. Barrichello

9. Alonso          10. Heidfeld

11. Nakajima    12. Hamilton

13. Vettel          14. Kovalainen

15. Bourdais     16. Massa

17. Piquet         18. Fisichella

19. Sutil             20. Buemi

Aşa am trăit LIVE calificările:

(more…)