Archive for the ‘Stiri curse’ Category

Schumi e de vină! :)

Monday, April 6th, 2009
Schumi nu înţelege ce se întâmplă cu Ferrari

Schumi nu înţelege ce se întâmplă cu Ferrari

Nu e vorba de prietenul blogf1.ro, care comentează mult pe aici :) Dar da, am dat titlul mai “tabloidic” special ca să atrag atenţia :P Este vorba de fapt de mult mai celebrul totusi Michael Schumacher. De ce e de vină? Păi conform presei germane nu e exclus ca el să fi jucat un rol în tactica dezastruoasă a alegerii pneurilor de către Ferrari la Marele Premiu al Malaysiei. Cum s-a ajuns la varianta asta? Nu din confirmări, ci din absenţa infirmărilor. Adică Stefano Domenicali a refuzat să comenteze când a fost întrebat daca Schumacher a contribuit la decizia ca Raikkonen să ia pneurile de ploaie prea repede, înainte să înceapă cu adevărat ploaia. Pe de altă parte, inclusiv fostul campion mondial este citat de Bild ca zicând “nu vreau să răspund, este o problemă internă”. Pe de altă parte, Felipe Massa a negat total subiectul: “Nu a avut nimic de-a face cu Michael”.

Îşi va reveni Ferrari şi va lupta pentru titlu?

View Results

Loading ... Loading …

(more…)

Webber, în formă

Saturday, May 10th, 2008

Mark Webber a reușit cel mai rapid timp la sesiunea de antrenamente finală de sâmbătă dimineață la Istanbul. Pilotul Red Bull a realizat de altfel cel mai bun timp al întregului week-end până acum: 1:27:030. El a fost urmat, din nou surprinzător, de Fernando Alonso.

(more…)

Kovalainen participă la cursa din Turcia

Thursday, May 8th, 2008

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a anuntat ca Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) poate participa la Marele Premiu al Turciei, programat în week-end, la Istanbul. Finlandezul a fost spitalizat în urma accidentului suferit în Spania, pe 27 aprilie. El şi-a pierdut cunoştinţa, suferind o comoţie cerebrală. Kovalainen a fost supus unui control medical, pe circuitul din Istanbul, iar medicii şi-au dat acordul ca el să participe la acestă cursă

Raikkonen: “Am schimbat setările!”

Sunday, April 27th, 2008

Kimi Raikkonen e încântat de primul pole-position din 2008, obţinut sâmbătă la Barcelona. Finlandezul se află acum în postura ideală pentru a-şi consolida poziţia de lider. “A trecut mult de la ultimul meu pole de anul trecut, aşa că e o experienţă minunată. Am încercat să-l obţinem, dar am tot făcut greşeli aşa că până acum nu am reuşit. Bineînţeles că pornind din pole avem şanse mai mari în cursă. E vorba doar de calificări, dar e un loc important”, a declarat Raikkonen după calificări.

(more…)

Hamilton: “Sunt şocat şi uimit!”

Saturday, April 26th, 2008

Lewis Hamilton a mărtuirisit că este “şocat şi uimit” de contraperformanţa McLaren în calificările de la Barcelona. Britanicul a deţinut pentru scurt timp poziţia a doua, după Massa, fiind apoi depăşit de alţii şi trimis pe locul al cincelea.

hamiltontrist.jpg

(more…)

Alonso: “E incredibil!”

Saturday, April 26th, 2008

Fernando Alonso a admis că nu se aştepta să se califice pe prima linie a grilei de start la Barcelona, după debutul greu de sezon al Renault. Alonso a adăugat că nu are de ce să se plângă că a ratat chiar un pole-position, deşi pentru câteva secunde s-a aflat acolo, pentru că oricum e mai mult decât anticipa Renault.

(more…)

Kimi pole, Alonso fantastic!

Saturday, April 26th, 2008

Kimi Raikkonen i-a “furat” eroului local Fernando Alonso un pole-position la Barcelona incredibil pentru ceea ce ştim despre Reanult la ora actuală. Finlandezul n-a mers senzaţional până în ultimul tur, când a scos un 1:21:813, cu care l-a depşit cu mai puţin de o zecime de secundă pe Alonso!

kimibarcelona.jpg

Cu câteva momente înainte, părea că Alonso va obţine cel mai puţin aşteptat pole-position, după ce reuşise un tur formidabil cu care l-a depăşit pe Massa. Totuşi, spaniolul s-a bucurat enorm pentru acest loc secund pe grila de start într-un monopost schimbat la greu, care în urmă cu trei săptămâni se zbătea să prindă runda finală a calificărilor…

(more…)

Raikkonen: “Maşina e de vină, nu Hamilton!”

Monday, April 14th, 2008

Lewis Hamilton şi-a găsit un aliat surpriză după valul de atacuri care s-a abătut asupra lui în acest debut de sezon. Este vorba de nimeni altul decât pilotul rivalei Ferrari, campionul mondial Kimi Raikkonen.

“Lewis n-a făcut multe greşeli anul trecut. Dar anul acesta ei nu mai sunt într-o postură atât de bună cu monopostul. Probabil este mult mai dificil să forţezi tot mai mult, având mai puţin la dispoziţie – mai ales în timpul unei curse după un weekend nu foarte reuşit”, a declarat Raikkonen în Daily Mirror.

(more…)

Aripa lui Hamilton a picat singură!

Tuesday, April 8th, 2008

McLaren a dat publicității informația că aripa față a monopostului lui Lewis Hamilton era deja stricată în momentul în care s-a produs accidentul britanicului cu Fernando Alonso în timpul cursei din Bahrain. Inițial, incidentul iscase o controversă, unii sugerând că Alonso ar fi putut să provoace intenționat accidentul, de exemplu printr-o manevră de “testare a fânelor”.

mclarenlovit.jpg

(more…)

Trei întrebări după Bahrain

Monday, April 7th, 2008

Pino Allievi a lansat azi în Gazzetta dello Sport trei întrebări care apar după ceea ce am văzut în Bahrain. Rezonez cu răspunsurile lui…

  1. Poate Ferrari să domnine sezonul? Sigur. Dacă nu comite erori precum cea din Australia, poate lua avans în faţă, suficient ca să n-aibăm emoţii mai târziu.
    (more…)