Archive for the ‘Stiri Formula 1’ Category

Difuzorul rămâne! Cine câştigă în China?

Wednesday, April 15th, 2009

FIA a respins apelul înaintat împotriva designului monoposturilor Brawn GP, Toyota şi Williams, mai exact deja celebrul difuzor-dispersor. Dacă mă întrebaţi pe mine, ăsta era verdictul aşteptat, chiar dacă unele dintre argumentele contestatarilor Ferrari, BMW, Red Bull şi Renault mi s-au părut pertinente. Totuşi, după ce şi Max Mosely, bossul FIA, caracterizase designul drept “inteligent”, nu ilegal, era mai degrabă de aşteptat respingerea apelului. Cel mai amuzant mi se pare însă că, după unele surse, unul din cei cinci judecători a aţipit la propriu în timpul unei interminabile dezbateri pe seama sensului cuvântului “gaură”. :)

(more…)

Ce se schimbă cu pneurile slick

Thursday, March 26th, 2009

Infografie realizată de Allianz şi prelucrată de ProSport care explică pe scurt ce se schimbă o dată cu revenirea la pneurile slick.

Infografie pneuri slick

Infografie pneuri slick

Noutăţile majore ale sezonului 2009

Thursday, March 26th, 2009

Infografie realizată de Allianz şi adaptată pentru ProSport, în care se explică pe scurt cele trei noutăţi din sezonul 2009: impunerile aerodinamice, pneurile slick şi sistemul KERS.

Infografie noutăţi sezonul 2009

Infografie noutăţi sezonul 2009

Patronii de echipă se vor ascunde de Mosley!

Tuesday, May 13th, 2008

Criticat dur de o parte dintre conducătorii echipelor participante la Campionatul Mondial de Formula 1, după ce tabloidul britanic News of the World a dezvăluit participarea lui la o orgie sexuală cu prostituate, Max Mosley n-a mai avut prea multe apariţii publice. Cum a trecut mai bine de o lună de atunci, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) a decis să-şi înfrunte contestatarii. Şi şi-a anunţat prezenţa la Marele Premiu de la Monte Carlo.
Vestea nu a fost primită prea bine printre oamenii implicaţi în Marele Circ. Cotidianul britanic The Times a anunţat că majoritatea patronilor echipelor de Formula 1 nu vor să fie fotografiaţi alături de Mosley. Se spune că unii vor să pună la punct un sistem de supraveghere, astfel încât să fie avertizaţi de o eventuală prezenţă a şefului FIA prin preajma lor!

HAMILTON: „ Eu nu sunt Superman”

Thursday, May 8th, 2008

Aflat la debut în Formula 1, Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a avut rezultate remarcabile în 2007, luptându-se pentru titlul mondial până în ultima etapă. În cursele din acest an, îndeosebi în Malaysia şi Bahrain, britanicul de 23 de ani n-a mai izbutit însă aceleaşi evoluţii, având acum cu nouă puncte mai puţin decât liderul clasamentului general, Kimi Raikkonen.

(more…)

BARRICHELLO: „Ferrari mi-a cerut să-l las pe Schumi să mă depăşească”

Tuesday, May 6th, 2008

Rubens Barrichello

Pilotul Rubens Barrichello a fost invitat recent într-o emisiune a postului TV Globo. Brazilianul a vorbit despre motivele care l-au determinat să părăsească echipa Ferrari, pentru care semnase la sfâârşitul anului 1999. Barrichello a fost deranjat de ceea ce s-a întâmplat în 2005, la Marele Premiu al SUA,  cursă în care au concurat numai şase maşini (echipele care foloseau cauciucuri Michelin au decis să nu participe din raţiuni de securitate. „Echipa m-a invitat să merg încet atunci când Michael s-a apropiat de mine. El a putut astfel să mă depăşească. În acel moment, am decis să plec. Acea cursă a fost crucială”.

(more…)

Super Aguri se retrage din campionat

Tuesday, May 6th, 2008

Confruntată cu probleme financiare, echipa japoneză Super Aguri a decis să nu mai participe la Campionatul Mondial de Formula 1. Aflată pe locul 9, la constructori, ea a primit interdicţia de a pătrunde în paddock, pe circuitul de la Istanbul, acolo unde în week-end se va disputa Marele Premiu al Turciei. (more…)

Romania va avea circuit pana in 2011

Wednesday, April 23rd, 2008

In acest week-end a avut loc conferinta de presa de lansare a proiectului Grand Prix One in Romania. Daniel Onoriu a sustinut importanta acestui proiect din perpectiva unui pilot de raliu, dar si ca fost motociclist si kartist de performanta. El a fost alaturi de Jarno Trulli si Michael Doohan la conferinta de presa ce a avut loc sambata, la Athenee Palace Hilton.

Jarno Trulli, la Bucuresti

(more…)

Briatore: “Alonso nu pleacă nicăieri”

Thursday, April 17th, 2008

Flavio Briatore a încercat să oprească orice speculaţii cu privire la viitorul lui Fernando Alonso, spunând că spaniolul este sub contract cu Renault până în 2010. Viitorul lui Alonso face ştiri de vreo două luni. Primele întrebări au fost dacă va ajunge la Renault după ce a părăsit McLaren, iar acum sunt discuţii dacă va rămâne la Renault şi după acest sezon.

(more…)

Hamilton: “Monopostul e mai bun”

Thursday, April 17th, 2008

Lewis Hamilton e convins că McLaren a făcut un pas înainte la testele de la Barcelona cu monopostul MP4-23, cu care să poată ajunge pe Ferrari. Până acum, în 2008, team-ul britanic s-a comportant dezamăgitor, fiind în urma celor de la Ferrari şi BMW, iar în Bahrain a fost prima oară în 20 de curse când n-a prins măcar un loc pe podium.

(more…)