Archive for May, 2008

Hamilton invingator, spectacol la Monte Carlo!

Sunday, May 25th, 2008

comentariu_lipovan.png

APASA F5 (REFRESH) PENTRU ACTUALIZARE

TURUL 75/78 – Cursa se incheie pe ceas, pentru ca nu poate dura mai mult de doua ore! S-au mers doar 75 de tururi, in loc de 78. O premiera care contribuie la spectaculozitatea cursei. Victorios meritat Hamilton, in ciuda problemei cu pneul din start. O strategie buna si o cursa dusa aproape perfect la capat. Pe 2 Kubica care a mers constant bine. Massa plecat din pole, termina doar pe 3. Webber e pe 4, Vettel pe 5, Barrichello pe 6. Nakajima intra si el in puncte, iar Kovalainen, desi a luat startul de la pituri prinde un punct.

TURUL 72/78 – Sutil izbucneste in lacrimi dupa ce a fost fortat fara vina lui sa abandoneze si sa rateze o performanta extraordinara.

TURUL 71/78 – In puncte acum: 1. Hamilton, 2. Kubica, 3. Massa, 4. Webber, 5. Vettel, 6. Barrichello, 7. Nakajima, 8. Kovalainen. Raikkonen e pe 9, Alonso pe 10, Heidfeld tot ultimul, al 15-lea… Mai sunt 4 minute

TURUL 69/78 – S-a trecut la finalul la cronometru. Mai sunt 6 minute, dar spectacolul continua. Raikkonen a “alunecat” si a aintrat in Sutil, provocandu-i abandonul acestuia in momentul in care se afla pe un merituos loc 4! Pacat pentru Sutil, pentru Force India, care era aproape de o mare performanta.

TURUL 64/78 – Primii 5 sunt foarte apropiati, logic dupa intrarea SC-ului. 1. Hamilton, 2. Kubica, 3. Massa, 4. Sutil, 5. Raikkonen

TURUL 63/78 – Mai sunt 15 tururi, steagul galben inca e prezent, dar se poate intra la boxe

TURUL 61/78 – N-a venit ploaia, dar Rosberg a facut un accident si a provocat intrarea din nou a safety-car-ului! Locul e plin de ramasite ale monopostului.

TURUL 57/78 – Raikkonen opreste si el si revine pe pozitia a cincea, Sutil e acum pe 4!!!

TURUL 54/78 – Hamilton intra la boxe si alimenteaza de pe prima pozitie. Iese tot pe prima pozitie. Apoi intra si Massa la pit-uri. 9.8 secunde si iese al treilea, dupa Kubica! Ordinea asadar acum: 1. Hamilton, 2. Massa, 3. Kubica, 4. Raikkonen. Sutil ramane incredibil pe 5!

TURUL 50/78 – Webber a fost la boxe, Sutil a urcat pe locul al patrulea, Piquet a abandonat

(more…)

Massa in pole-position! Calificari LIVE Monte Carlo…

Saturday, May 24th, 2008

comentariu_lipovan.png

16:04 – Maine, de la ora 15:00, comentam live si cursa de la Monte Carlo pe blogf1.ro

16:01 – Super-performanta Ferrari! O dubla in locul in care poate aceasta conteaza cel mai mult. McLaren are asigurata linia a doua. Kubica, pe 5, a salvat BMW, Heidfeld fiind doar pe 13! Rosberg, ok pentru Williams, pe 6, Alonso cred ca trebuie sa fie multumit cu locul al 7-lea. Trulli, Webber si Coulthard incheie Top 10. Va reamintesc si restul pozitiilor: 11. Glock, 12. Button, 13. Heidfeld, 14. Nakajima, 15. Barrichello, 16. Bourdais, 17. Piquet, 18. Vettel, 19. Sutil, 20. Fisichella

16:00 – Ferrari are ca si asigurata victoria. Cine ii mai poate opri? Grila de start: 1. Massa, 2. Raikkonen, 3. Hamilton, 4. Kovalainen, 5. Kubica, 6. Rosberg, 7. Alonso, 8. Trulli, 9. Webber, 10. Coulthard

15:58 – Toate monoposturile au iesit pe circuit pentru turul decisiv. Ultimul minut!

(more…)

Patronii de echipă se vor ascunde de Mosley!

Tuesday, May 13th, 2008

Criticat dur de o parte dintre conducătorii echipelor participante la Campionatul Mondial de Formula 1, după ce tabloidul britanic News of the World a dezvăluit participarea lui la o orgie sexuală cu prostituate, Max Mosley n-a mai avut prea multe apariţii publice. Cum a trecut mai bine de o lună de atunci, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) a decis să-şi înfrunte contestatarii. Şi şi-a anunţat prezenţa la Marele Premiu de la Monte Carlo.
Vestea nu a fost primită prea bine printre oamenii implicaţi în Marele Circ. Cotidianul britanic The Times a anunţat că majoritatea patronilor echipelor de Formula 1 nu vor să fie fotografiaţi alături de Mosley. Se spune că unii vor să pună la punct un sistem de supraveghere, astfel încât să fie avertizaţi de o eventuală prezenţă a şefului FIA prin preajma lor!

Massa, învingător la Istanbul

Sunday, May 11th, 2008

comentariu_lipovan.png

AŞA AM TRĂIT LIVE CURSA DE LA ISTANBUL
Rămâneţi pe blogf1.ro pentru tot ceea ce urmează după un mare premiu: comentarii, declaraţii, fotografii, ştiri, etc..

Raikkonen e tot lider în clasamentul general, Hamilton şi Massa îşi împart acum poziţia secundă, la 7 puncte în urma finlandezului. La constructori, Ferrari se distanţează la 19 puncte faţă de BMW, care are 2 în faţa celor de la McLaren

Una peste alta o cursă mai interesantă ca altele, nici prea prea, nici foarte foarte. De remarcat reuşit lui Massa, aventura lui Hamilton, care cu o strategie grea de trei opriri a terminat totuşi pe 2, un loc mai sus decât la start. Raikkonen face un mic pas înapoi, dar nu trebuie să aibă emoţii încă. BMW e la locul ei, locurile 4-5, locul 5 pentru Heidfeld cu cea mai mare urcare faţă de start, patru poziţii. Alonso termină pe un loc bunicel, 6 nu e de lepădat pentru Renault. Pierzătorul zilei e Kovalainen, plecat al doilea, la final al 12-lea, după ce a acuzat şi probleme tehnice.

FINAL: 1. Massa, 2. Hamilton, 3. Raikkonen, 4. Kubica, 5. Heidfeld, 6. Alonso, 7. Webber, 8. Rosberg, 9. Coulthard, 10. Trulli

(more…)

CALIFICĂRI: Massa în pole! Raikkonen al patrulea!

Saturday, May 10th, 2008

AȘA AM TRĂIT LIVE CALIFICĂRILE:

15:04 – Pe scurt. Massa, semi-surpriza plăcută, i-a luat fața lui Raikkonen, care se mulțumește cu un destul de neplăcut loc 4… Schimbare de ordine și la McLaren: Kovalainen pe 2, Hamilton pe 3! Deci primii patru sunt McLaren – Ferrari, va fi un start interesant mâine. Kubica doar pe 5, Webber un frumos loc 6 la start, Alonso pe un destul de obișnuit 7, Heidfeld dezamăgitor al nouălea, după Trulli.

(more…)

Webber, în formă

Saturday, May 10th, 2008

Mark Webber a reușit cel mai rapid timp la sesiunea de antrenamente finală de sâmbătă dimineață la Istanbul. Pilotul Red Bull a realizat de altfel cel mai bun timp al întregului week-end până acum: 1:27:030. El a fost urmat, din nou surprinzător, de Fernando Alonso.

(more…)

Jocul F1 va fi făcut de Codemasters

Friday, May 9th, 2008

Site-ul oficial al Formulei 1 anunță astăzi că drepturile exclusive pentru jocuri video de Formula 1 au fost achiziționate de Codemasters, care va dezvolta astfel (în sfârșit! completez eu :) ) noi versiuni ale francizei care s-a vândut de-a lungul anilor în multe milioane de exemplare. Codemasters Studios sunt producători, printre altele, ai jocurilor Colin McRae: DIRT și Race Driver: GRID, iar Formula 1 va fi produsă atât pentru console, dispozitive portabile, cât și în format PC.

(more…)

VIDEO: Circuitul din Turcia explicat

Friday, May 9th, 2008

Încă o dată vă facilitez accesul la materialul video realizat de Allianz, care prezintă excelent circuitul de la Istanbul. Și tot încă o dată nu am avut timp să îl traduc. Și tot încă o dată promit ca data viitoare (să fac tot posibilul) să în traduc. :)

(more…)

Hamilton debutează pe scenă

Thursday, May 8th, 2008

Cu toate că se află înaintea unei curse importante, cea găzduită de Istanbul, Lewis Hamilton a acceptat să participe astăzi la “Troia”, o piesă istorică a trupei folclorice turce Anadolu Atesi. Cotidianul turc de limbă engleză “Zaman” a precizat că spectacolul își propune să celebreze multiculturalismul ţării. Piesa “Troia” prezintă istoria Anatoliei.

HAMILTON: „ Eu nu sunt Superman”

Thursday, May 8th, 2008

Aflat la debut în Formula 1, Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a avut rezultate remarcabile în 2007, luptându-se pentru titlul mondial până în ultima etapă. În cursele din acest an, îndeosebi în Malaysia şi Bahrain, britanicul de 23 de ani n-a mai izbutit însă aceleaşi evoluţii, având acum cu nouă puncte mai puţin decât liderul clasamentului general, Kimi Raikkonen.

(more…)