Audienţa Formulei 1 în România: 41% femei!

Ora mai accesibilă europenilor a făcut ca Marele Premiu al Malaysiei să fie mai urmărit de români decât cel al Australiei. 230.000 de români (cu 35.000 mai mulţi) s-au uitat la cursa întreruptă de ploaie, în medie, duminică între orele 12 şi 14, adică 2 puncte de rating şi 9,2% share pe publicul “all urban”.  TVR n-a fost însă lider de piaţă, Pro TV având pe acelaşi interval orar un rating de 2.4 şi un market share de 11. TVR a fost însă lider pe intervalul orar respectiv pe publicul masculin. 136.000 de bărbaţi au urmărit cursa, adică rating 2.4 şi share 11%, faţă de 2,3 Pro TV şi 10,2 share. Cea mai interesantă informaţie mi se pare însă alta: 136.000 de bărbaţi din totalul de 230.000 reprezintă doar puţin peste jumătate, mai exact 59%! Adică femeile reprezintă 41% din publicul de Formula 1! Pentru mine e o surpriză. Vouă cum vi se pare?

Tags: , , ,

10 Responses to “Audienţa Formulei 1 în România: 41% femei!”

 1. Marius_Black says:

  Se pare ca fetele/femeile din ziua de azi se reorienteaza tot mai mult spre sporturile de barbati :D

 2. cristina says:

  foarte tare pentru ca si eu urmaresc formula 1 de 3 ani, si imi place foarte mult, sunt fana Fernando Alonso.

 3. Schumi says:

  Lucian,ideea e ca probabil aveau un singur televizor in casa si se uitau impreuna cu sotii lor.:D Acum,lasand gluma la o parte,e un lucru interesant,insa odata cu revenirea in Europa n-o sa se mai uite femeile la F1,atunci vor fi ocupate cu Acasa Tv,Antena1 si ProTv.

 4. Ca sa fiu rau, eu cred ca era pornit televizorul din bucatarie si, fiind ora gatitului pranzului, audienta e iminenta :) pfu, sper ca nu-s prea multe femei si pe aici :D

 5. cucurucu says:

  bai baieti!mie chiar imi place ca se uita gagicile la curse,de ce nu?dar de sa-r uita si nevastamea.v-as face cinste .si nu m-miar parea rau ca as golii un creditcard sau doua.asa ca sa se uite ca nu ne afecteaza,ba chiar din contra,unii ar avea pace.acuma stiu ca unii rideti.da-r inca eu sint cocosul in casa.sau cel putin asa cred.

 6. foarte frumos…un sport care ar trebui mediatizat mai mult in mas-media de la noi….totusi cam putin se da duminica seara la tv, doar rezultatul din cursa si gata :)

 7. Roxana says:

  mai baieti, nu-i adevarat. Eu ma uit la F1 de 12 ani de zile. La inceput din obligatie (pt ca la asta se uitat taica-miu duminica), dupa vreun an pt ca a inceput sa-mi placa. Si ca fata, pot sa va spun ca suntem multe care urmarim F1 de ani de zile. Deci acest sport nu este exclusiv pt barbati. E unul dintre cele mai interesante sporturi din lume si fetele stiu ce sa aprecieze :P

 8. shadow says:

  E de apreciat procentul …41% … dar asta e in teorie … urmaresc impreuna cu prietena mea cursele de f1 si se lasa cu violente domestice …eu fan kimi ea hamilton (glumesc in legatura cu violenta)
  Totusi mi se pare ca procentul de 41% este mai mult decat nerealist … totusi daca ma insel … well atunci totul e de bine … nu or sa ne mai bata la cap cu faze ca iar ne uitam la curse in loc sa le acordam lor mai multa atentie :D

 9. Kinga says:

  cei care cred ca femeile urmaresc din “greseala” formula 1 gresesc. Eu ma uit la formula unu de 15 ani sunt fana Schumacher, acuma fara el fana Ferrari! Si pe langa F1 ma mai uit si la fotbal si la tenis si sporturi de iarna, si ce? Ce sunt barbatii asa uimiti, si femeile au dreptul nu?:P Sa va bucurati, poate se lasa de telenovele ca regina si mai bine se uit la linga campionilor de exemplu:))

 10. mitch says:

  urmeaza ca audienta la telenovele la barbati sa fie de 41% :D
  dar, lasand gluma, mi se pare un lucru salutabil, daca ne gandim ca, tot mai multe femei lucreaza chiar in acest domeniu (f1, si automobilism in general)
  Toate bune de peste Prut, in sfarsit avem acces la site’uri “fasciste” :D :D

Leave a Reply