Revenire după ploaie

Îmi cer scuze faţă de prietenii de pe blog că nu am comentat cursa trecută, cea de la Shanghai, deloc. Ce să-i faci, Paşte, plecări pe acasă, net mai puţin, odihnă, apoi direct mult de lucru. Una peste alta, sper să nu se mai întâmple. Cert este că am urmărit cursa (nu şi calificările), şi, spre bucuria mea, acolo unde am fost am avut (şi) RTL şi, vai ce desfătare, chit că n-am înţeles mare lucru din comentariu :) Doar în pauzele de publicitate ale nemţilor am fost nevoit să ascult câteva minute pe româneşte. Însă nu vreau să-mi amintesc despre asta :) Despre cursă, e cam târziu să revin. M-am bucurat pentru Vettel şi pentru că, surprinzător pentru mine, văd că are mulţi fani, inclusiv pe aici. Şi pentru că Red Bull, cu petrecerile lor, e o echipă care-mi place, mai deschisă. Chiar mai amuzantă. Chiar dacă ei nu s-au amuzat prea tare când pe podium le-a cântat imnul Marii Britanii, unde au baza, deşi ei sunt înscrişi la asociaţia auto din Austria şi de acolo au licenţă, cum austriac e şi patronul Red Bull dacă nu mă înşel. Vettel a reuşit să se şi zgârie la mână în lipsa de experienţă a episodului stropirii cu şampanie pe podium. Ploaia e altă plăcere a debutului de sezon. În anii precedenţi, mă rugam adesea să plouă, fără rezultat, acum nici nu începe transmisia şi e deja furtună! Ploaia măreşte spectacolul, pe de altă parte sper să nici nu exagerăm acum totuşi cu umezeala asta. :) Aş mai zice că Ferrari mi se pare INCREDIBIL de slabă. Nu aş fi mizat niciodată pe o prestaţie chiar atât de catastrofală, deşi semne erau din pregătiri că lucrurile nu sunt perfect. De la perfecte la catastrofale e însă cale lungă. Am citit că în scurt timp, dacă lucrurile nu se îmbunătăţesc, Ferrari abandonează deja monopostul F60 din acest sezon şi lucrează deja la cel pentru anul viitor. Ceea ce nu cred că ar fi benefic pentru acest sezon. Fără Ferrari concurent serios, deşi nu sunt fan, ceva lipseşte…

Cam atât pentru revenire. Mai am resurse, deci keep in touch :)

Tags: , ,

4 Responses to “Revenire după ploaie”

 1. Schumi says:

  Lucian,Hritos a inviat si bine-ai revenit.As vrea totusi sa te corectez,Vettel s-a zgariat in trofeul primit de la chinezi,nu in sticla de sampanie:D.In rest…a fost o cursa care mi-a amintit de Barcelona 1996,numai ca atunci Michael parca plecase de pe pozitia a treia.Sper ca Vettel si Red Bull sa confirme forma buna in care se afla si printr-o victorie pe “uscat”…in rest,sa auzim numai de bine,ne vedem maine dupa calificari.

 2. Da, asa e, m-am exprimat gresit cu sampania. Maine ne “vedem” mai pe seara, ca am un drum lung de facut cu masina

 3. mad79 says:

  bine ai venit luciane!

 4. Muresan Catalin says:

  Fara Ferrari ceva lipseste…
  Nu sunt de acord cu afirmatia asta. Ma rog, fiecare cu simpatiile sale, dar dat fiind faptul ca ne uitam la F1 pentru spectacol, cred ca este interesant ca din cand in cand actorii principali sa se schimbe.
  Erau foarte monotoni anii cand Ferrari si McLaren faceau legea si din cand in cand se mai strecura cineva pe podium care era de la Williams, Jordan sau vreo alta echipa.
  De asemenea este de remarcat ca distantele in materie de tehnologie si implicit de timpi pe tur dintre echipe s-a diminuat considerabil.
  Ganditi-va in trecut ca deja dupa cateva tururi, liderul, fie el Michael Schumacher sau Mika Hakkinen isi construia un avans imens fata de urmaritori si se ocupa deja de depasirea celor ramasi cu un tur in urma.(Ganditi-va la cei de la Minardi ce masini slabe aveau) Ei, astazi nu mai avem asa ceva, chiar si echipele mici, cum ar fi Force India sau Scuderia Torro Rosso sunt competitive. De aceea drumul de sus de tot, unde a fost Ferrari, pana in subsolul clasamentului este mult mai scurt.

  In alta ordine de idei, sunt curios astazi in ce masura va reusi Toyota sa ramana in fata si se implice in lupta pentru victorie.
  Este un sezon foarte interesant pana acuma si sper sa ramana asa.
  Salutari!

Leave a Reply