Poate BMW să țină ritmul până la final?

Adversarii sunt conștienți că forma arătată de BMW mai ales în Bahrain, și locul 1 în clasamentul intermediar al constructorilor, nu sunt întâmplătoare. Kimi Raikkonen crede că BMW va câștiga și curse, iar lupta este deja în trei. “BMW a fost foarte aproape. L-am depășit pe Kubica când a avut probleme. A fost un moment important pentru că altfel ritmului a fost bun. Am mai spus, în acest sezon e imposibil să câștigi fiecare cursă, va fi un campionat lung și greu. Nu m-ar mira să câștige și BMW curse. În unele Mari Premii vom fi noi mai puternici, în altele alții. Este valabil și pentru McLaren, care rămâne competitivă”, a spus finlandezul.

Raikkonen a admis încă o dată că nu îl poate mulțumi locul secund: “Am venit în Bahrain cu gândul la o dublă, am reușit-o. Adevărat, locul secund n-a fost ideal pentru mine, dar a fost un weekend minunat pentru Ferrari. Felipe a avut o prestație excelentă încă de vineri, eu am avut probleme în a seta monopostul, mai ales sâmbătă. Vreau să câștig curse și să lupt la titlu. Să termin al doilea a fost puțin dezamăgitor. Dar e o satisfacție: conduc în clasamentul general. Când mă gândesc la Melbourne, e un rezultat excepțional cel din Bahrain…”

Boss-ul McLaren, Ron Dennis, e ceva mai sceptic însă. “Nu va fi o amenințare constantă. Respect toți comeptitorii și fac o treabă mai bună decât în trecut. Dar abia când vom ajunge în Europa dezvoltarea și viteza monoposturilor vor ajunge să facă o diferență. Vom fi foarte puternici și nu mă tem deloc de viitor. Primele trei curse nu sunt reprezentative pentru o echipă de Formula 1″

Șeful BMW, Mario Theissen, este conștient că McLaren va reveni în forță. Întrebat dacă titlul se va disputa doar între BMW și Ferrari, acesta a spus: “Nu cred”.

“Mă așteptam la un compionat greu, cu BMW care a arătat din teste că va avea un an mai bun decât cel trecut. E un clasament mai apropiat de unul de fotbal, decât de Formula 1, cu trei echipe despărțite de doar două puncte”, a spus șeful echipei Ferrari, Stefano Domenicalli.

Adaug și părerea mea. BMW va lupta cu Ferrari și McLaren… până la un punct. Nu cred că va putea ține ritmul până la capăt, iar primele poziții și le vor împărți tot cei doi granzi ai momentului. Spun asta nu pentru că monopostul BMW n-ar fi suficient de puternic, ci mai degrabă pentru că piloții BMW nu sunt pregătiți psihic pentru o luptă constantă, de-a lungul întregului an, la titlu. Pe de altă parte a greșit și Hamilton, a comis-o și Massa, Kovalainen e începător, iar pe Kimi ne e greu de multe ori să-l înțelegem… Deci nu sunt 100% decis, mai degrabă 51… :)

Va lupta BMW până la sfârșit pentru titlul constructorilor?

View Results

Loading ... Loading …

Tags: , , , , , ,

7 Responses to “Poate BMW să țină ritmul până la final?”

 1. senna says:

  Ce sa spun s-a facut si psiholog !
  Dupa ce si-a batut joc de Alonso !
  Am devenit fan Alonso datorita lui (Ron d) nu-l suportam pe spaniol , si in urma a ceea ce i-a facut anul trecut am ajuns sa tin la Alonso !

 2. ctlnmihai says:

  Ron Dennis ramane Ron Dennis! Oricum e greu ptr .cei care tin cu Ferrari sa-l suporte pe Ron Dennis:)

 3. E greu uneori si pentru cei care tin cu McLaren :)

 4. ctlnmihai says:

  Eu unul il suport:))

 5. ctlnmihai says:

  Oricum McLaren a facut bine k nu a renuntat la Ron Dennis,desi erau zvonuri
  inaintea primei curse din sezonul 2008 ,ca Martin Whitmarsh va prelua functia detinuta de Ron Dennis.

 6. BIG F1 says:

  salut,

  buna intrebarea
  eu am alta intrebare : bmw este pregatita pentru a castiga o cursa f1
  piloti trebuiesc pregatiti psihologic pentru victorie pentru ”gustul victorie”
  ferrari are doi piloti buni si foarte determinati pentru victorie
  mclaren are doi lupi tineri care sunt flamnzi dupa victorii
  in cursa din bahrain am vazut cum cei doi piloti ferrari se bateau pentru cel mai bun timp
  bmw incerca sa tina pasul si pozitile dobandite
  va trebui multa munca pentru obtinerea primei victorii
  este important ca bmw sa puncteze in fiecare cursa
  sa ii lasam sa se bucure pentru clasamentul general la constructori
  merita primul loc
  au dovedit acest lucru in curse

 7. Darie says:

  Desi sunt fan McLaren, as fi bucuros ca BMW-ul sa fie surpriza din acest an…mai ales ca ambii piloti sunt talentati si merita! Iar team-ul BMW este mai mult decat pregatit pentru o surpriza…
  Iar pentru a face campionatul si mai atragator ar fi bine daca si-ar reveni Si Renault-ul…pentru a avea o lupta in 4…

Leave a Reply